Besturingssysteem updaten

Er zijn een aantal bijzondere aandachtspunten waarmee u rekening moet houden wanneer u het besturingssysteem updatet van een computer die met Full Disk Encryption (FDE) beveiligd is. Update het besturingssysteem als volgt: update eerst het besturingssysteem op een computer, update dan het besturingssysteem op een klein aantal computers en update vervolgens het besturingssysteem op alle andere computers in het netwerk.

Als u Kaspersky Disk Encryption-technologie gebruikt, wordt Authenticatie-agent geladen voordat het besturingssysteem wordt gestart. Met Authenticatie-agent kan de gebruiker zich aanmelden bij het systeem en toegang tot geëncrypte schijven krijgen. Daarna wordt het besturingssysteem geladen.

Als u het besturingssysteem begint te updaten op een computer die is beveiligd met Kaspersky Disk Encryption-technologie, wordt Authenticatie-agent verwijderd door de wizard Besturingssysteem updaten. Hierdoor raakt de computer vergrendeld omdat het laadprogramma van het besturingssysteem geen toegang tot de geëncrypte schijf krijgt.

Voor informatie over het veilig update van het besturingssysteem raadpleegt u de Knowledge Base van de Technische Support.

Automatisch updaten van het besturingssysteem is mogelijk onder de volgende voorwaarden:

1. Het besturingssysteem wordt geüpdatet via WSUS (Windows Server Update Services).
  2. Windows 10 versie 1607 (RS1) of hoger is op de computer geïnstalleerd.
  3. Kaspersky Endpoint Security versie 11.2.0 of hoger is op de computer geïnstalleerd.

Als aan alle voorwaarden is voldaan, kunt u het besturingssysteem op de gebruikelijke manier updaten.

Als u Kaspersky Disk Encryption-technologie (FDE) gebruikt en Kaspersky Endpoint Security voor Windows versie 11.1.0 of 11.1.1 op de computer is geïnstalleerd, hoeft u de harde schijven niet te decrypten om Windows 10 te updaten.

Om het besturingssysteem te updaten, moet u het volgende doen:

1. Kopieer voordat u het systeem bijwerkt de stuurprogramma's met de naam cm_km.inf, cm_km.sys, klfde.cat, klfde.inf, klfde.sys, klfdefsf.cat, klfdefsf.inf en klfdefsf.sys naar een lokale map. Bijvoorbeeld naar C:\fde_drivers.
  2. Voer de installatie van de systeemupdate uit met de switch /ReflectDrivers en specificeer de map met de opgeslagen stuurprogramma's:

setup.exe /ReflectDrivers C:\fde_drivers

Als u BitLocker-technologie voor stationsversleuteling gebruikt, hoeft u de harde schijven niet te decrypten om Windows 10 te updaten. Voor meer informatie over BitLocker gaat u naar de website van Microsoft.